Сиқыршылар немесе құлақтары бар сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Сорпа үшін: ет сүйектері 200, жігіт үшін ет (3 сорт) 75, жігіт үшін жұмыртқа 1/6 дана., сәбіз 5, ақжелкен 5, пияз 5, тұз, сиқыршылар үшін: ұн 50, жұмыртқа 1/10 дана., сиыр еті 60, шошқа еті 70, пияз 10, тұз, құлақ үшін: бидай ұны 80, жұмыртқа 1/4 дана., қышқыл сүт 30, қант 5, май 3.
Сипаттамасы Мөлдір сүйек сорпасын тамыры мен пиязымен қайнатады. Сиқыршылар тұшпара сияқты пісіреді, бірақ көлемі жағынан үлкенірек. Бірнеше секунд ішінде олар жабысып қалған ұнды кетіру үшін қайнаған суға батырылады, қайнаған сүзілген сорпаға ауыстырылады және баяу отта 5-8 минут қайнатылады. Құлақтарды дайындайды: қатты қамырды қалыңдығы 0,5 см қабатқа жайып, қабатты ені 3-4 см жолақтарға кеседі, содан кейін оларды гауһар түрінде кеседі. Ромбтардың қарама-қарсы ұштары біріктіріліп, қысылады. Дайындалған жартылай фабрикаттар пеште маймен майланған пісіру парағында пісіріледі. Құлақтарды пирог тәрелкесіндегі сорпаға береді.