Ұн тұшпарасы қосылған картоп сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Картоп 200, сәбіз 25, пияз 25, шошқа майы (бекон) 10, тұз, тұшпара үшін: бидай ұны 30, сары май 5, жұмыртқа 1/6 дана., су 50.
Сипаттамасы Қатты қамырды жұмыртқа мен сары май қосып илейді, оны жіңішке жіптерге жайып, кішкене текшелерге кеседі. Қайнаған сорпаға туралған картоп пен тұшпара салынады, баяу отта қайнатылады. Дайын болғанға дейін 5 минут бұрын сорпа тұздалады, пияз мен сәбіз қосылған, шошқа майына жіберіледі.