Тұтырлған-тауқ (Толтырылған тауық еті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 200, жұмыртқа 1,5 дана., сүт 25, сары май 25, күріш 50, тұз.
Сипаттамасы Дайындалған ұшада тауықтың анусын крест тәрізді етіп екі қадаммен тігеді, содан кейін теріні мяса саусақтармен ақырын бөліп алады да, мойын саңылауы арқылы ауаны үрлеп, терінің жыртылуы мен зақымдануын тексереді. Әрі қарай, ұшаны мойын тесігі арқылы жұмыртқа, сүт және сары майдың жақсылап шайқалған қоспасымен толтырыңыз. Жатыр мойнының саңылауы тігіледі, ұшасы дәкеге оралып, ыстық, бірақ қайнатпайтын тұзды сумен кастрюльге салынады, біртіндеп қайнатылады және баяу отта 1-2 сағат қайнатылады. Пісіру кезінде аспаз инесімен бірнеше пункция жасалады. Дайын тауық салқындатылады және күріш гарнирі бар үлкен сопақ табаққа беріледі.