Сарымсақ тұздығы қосылған қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қоян 250, шошқа майы (бекон) 40, сарымсақ 10, пияз 20, қоянның бауыры мен қаны 25, сірке суы (3%) 10, табиғи қызыл шарап 50, ұнтақталған қара бұрыш, аскөк немесе чабе немесе майоран, тұз.
Сипаттамасы Шошқа майы (бекон), пияз, сарымсақ және қоян бауыры майдалап туралып, қыш ыдысқа салынады, сірке суы, қоян қаны, тұз, қара бұрыш, мускат жаңғағы, аскөк (дәмді немесе майоран) қосылады, баяу отқа қойылады және екі сағат қайнатылады. күйіп қалмас үшін. Қажет болса, тұздықты сұйық күйде ұстау үшін аздап қыздырылған қызыл шарап немесе сірке суын қосыңыз. Тұздық қайнай бастағаннан кейін бір сағаттан кейін қоянды майға малынған қағазбен жауып, шошқа майы көп голландиялық пешке қуырады. Сарымсақ тұздығы терең ыдысқа құйылады және қоянның ұшасы үстіне қойылады.