Шырдан (Пісірілген шұжық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Асқазан 240, сиыр еті 1000 немесе шошқа еті 800, немесе қой еті 900, пияз 100, немесе сарымсақ 15, сұлы жармасы 110, су 180- 200, бұрыш, лавр, тұз.
Сипаттамасы Ет 30-40 г кесектерге кесіледі, кептірілген сұлы жармасы, туралған пияз, бұрыш, тұз, лавр, су қосылады және масса мұқият араластырылады. Дайындалған асқазан тартылған етпен толтырылады, шеттері біріктіріліп, жіппен мықтап тігіліп, бұйымға бөлке пішінін береді. Өнімдерді тұзбен ысқылайды және тығыз қақпағы бар таяз ыдысқа салады. Содан кейін шырдан пісірілгенге дейін 1,5-2 сағат пісіріледі, салқындатылады және шұжықты біртіндеп кептіру үшін қайтадан төмен температурада пешке қойылады және бір мезгілде пісіріледі, салқындатылады және қайтадан пешке қойылады. шұжықты бірте-бірте кептіру және бір мезгілде пісіру үшін төмен температурада.