Сиыр еті мен картоп қосылған муссака
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Картоп 180, өсімдік майы 10, пияз 20, сиыр еті 120, қызанақ 40, сары май 5, жұмыртқа 1 дана, сүт 50, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Картопты аршып, тілімдерге бөліп, бір жағынан қуырады. Бөлек, майдалап туралған пиязды және ет тартқыштан өткізілген сиыр етін қуырады, майдалап туралған қызанақты сол жерге қосады, тұз бен бұрыш қосады. Дайындалған картоптың үштен бір бөлігі майланған терең табаға салынады, еттің жартысы үстіне біркелкі қабатқа жайылады, картоп қайтадан үстіне қойылады, ет үстіне қойылады және қалған картоппен жабылады. Муссаканы еріген сары маймен, сумен құйып, пешке салып, 30 минут пісіреді. Содан кейін тұздалған сүтпен шайқалған жұмыртқаны құйып, алтын қоңыр қабық пайда болғанша пеште пісіреді.