Қаймақ тұздығында саңырауқұлақтармен пісірілген картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп 110, ақ саңырауқұлақтар 100, пияз 20, еріген сары май 15, гидрогир 15, тұздық 100, үгітілген ірімшік 5, сары май 5, тұз.
Сипаттамасы Картопты текшелерге турап, тұзды суға қайнатады да, маймен майланған ыдысқа салады. Жаңа саңырауқұлақтар мен майдалап туралған пиязды қуырады, қаймақ тұздығымен араластырады, картопты осы массаға құйып, үгітілген ірімшікке себеді, маймен себеді және пісіреді. Қызмет көрсету кезінде маймен суарылады және шөптерге себіледі.