Картоппен пісірілген белдік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бел 180, сары май 10, бидай ұны 5, пияз 15, зире 2, картоп 75, тұз.
Сипаттамасы Етті жуады, тұздайды, ұнға себеді, қатты қыздырылған майға қуырады, пісірме табаққа жібереді, қуырудан қалған май мен 3-4 ас қасық суға құяды, туралған пиязды қосып, зире себеді. . Содан кейін ет пешке қойылады және пісіріледі, көбіне тұздықпен себіледі. Тұздық буланған кезде су қосылады. Ұсақ картопты қабығынан тазартады, жуады, тұздайды және белі жартылай дайын болған кезде пісірме табаққа салады. Дайын ет жіңішке тілімдерге кесіліп, ұзынша табаққа салынып, пісірілген картоппен безендіріледі. Үстелге пияз қосылған тұздықпен беріледі.