Ысталған ет сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Су 300, ысталған ет 100, савой қырыққабаты, Брюссель өскіндері немесе гүлді қырыққабат 25, сәбіз 15, пияз 15, ақжелкен немесе балдыркөк 10, жарма 10, сүт 10, жұмыртқа (сарысы) 1/3 дана., жасыл пияз 5.
Сипаттамасы Ысталған етті жақсылап жуады (Тым тұздалған етті қайнатады), қайнаған суға құйып, туралған тамырларын, қырыққабатын салып, дайын болғанға дейін қайнатады. Дайын ет кастрюльден шығарылады, тамыры дуршлаг арқылы сүртіледі және қайтадан сорпаға салынады, бұрын оны жармамен дәмдейді. Сорпа жылытылады және сарысы қосылған сүтпен дәмделеді. Етті табаққа салып, қызмет еткен кезде жасыл пиязбен себеді.