Ыстық қазан ("Ыстық қазан")
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет 150, картоп 150, сәбіз 150, пияз 100, сары май 10, бұрыш бұршағы, лавр.
Сипаттамасы Етті тек оны жауып тұратындай мөлшерде сумен құйып, дәмдеуіштерді салып, тұздап, қақпақтың астына баяу отта дайын болғанға дейін қайнатады. Етті алып тастағаннан кейін майдалап туралған сәбізді сорпаға салыңыз. Оны жартылай дайын болғанға дейін қайнатқаннан кейін, туралған картоп пен туралған пиязды салып, жұмсақ болғанша бұқтыруды жалғастырыңыз. Көкөністер тұздықпен бірге пюреге айналады. Етті тілімдерге бөліп, картоп пюресі гарнирімен бірге береді, үстіне еріген сары май құйып, ақжелкенге себеді.