Айрит стю (Картоп қосылған қой еті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 150, картоп 150, пияз 80, ақжелкен 3, лавр, ұнтақталған қара бұрыш, зире, тұз.
Сипаттамасы Қойды кесектерге бөліп, тұз, бұрыш, зире, майдалап туралған пияз сеуіп, кастрюльге салып, етті толығымен жауып тұратындай етіп сумен жауып, баяу отта қайнатады. қақпақтың астында жартылай дайын болғанға дейін. Текшелерге кесілген картопты, пияздың қалған бөлігін салып, дайын күйге келтіреді. Сіз кедергі жасай алмайсыз: тек кастрюльді шайқауға болады. Картоп қайнап, қалың тұздық түзуі керек. Қызмет көрсетер алдында туралған көк шөптерді құйыңыз. Ыдыс үстелге сол қазанда беріледі.