Ескі украиндық тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 200 г ашытқысыз қамыр, 100-150 г қышқыл қырыққабат (ұсақталған), 3 ас қасық. күнбағыс майының қасықтары, 1 бас пияз, тұз, мускат жаңғағы, бұрыш - дәміне қарай.
Сипаттамасы Ұсақталған қырыққабатты сұрыптап, үлкен кастрюльге салыңыз, су құйыңыз, пешке салыңыз және жұмсақ болғанша пісіріңіз. Дайын болған кезде дуршлагқа құйып, суытыңыз, содан кейін майдалап туралған пиязды күнбағыс майына салып, пісірілген және сығылған қырыққабатты бүктеп, араластырыңыз, тұз, бұрыш және мускат жаңғағын салып, қамырды дайындаңыз. Жіңішке етіп жайып, орташа мөлшердегі ойықпен дөңгелектерді кесіп, әрқайсысына қырыққабат салыңыз, қамырдың шеттерін бір-біріне бүктеп, жабыңыз. Содан кейін тұшпараны ұн себілген елекке салып, майлықпен жауып, қызмет етерден 10 минут бұрын тұзды қайнаған суға салып, тұшпара үстіне қалқып шыққан кезде дуршлагты таңдап, үстіне май құйыңыз. Майдалап туралған пиязды провансаль майына қуыруға болады.