Ысталған белі бар қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа етінің целлюлозасы - 800 г, қырыққабат басындағы қырыққабат - 4-5 кг, пияз - 4 бас, томат пастасы - 100 г, ет сорпасы немесе су -1, 5л, ұнтақталған қызыл бұрыш - 2 г, шошқа майы (немесе өсімдік майы) - 250 г, күріш - 100 г, бұрыш - 4 г, дәмді - 2 г, ысталған бел - 300 г, ұсақ қызанақ - 10 дана, тұз - 20 г, қант - 20 г, 2 лавр жапырағы парақтың.
Сипаттамасы Етті майға және аздап суға (2 бас) тұздалған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіп, қайнатылған (бірақ дайын болғанға дейін емес) және су ағынының астында салқындатылған күрішті, ұнтақталған бұрышты, тұзды, дәмді қосып, бәрін араластырыңыз. . Қырыққабатты жапырақтарға бөлшектеңіз, қатты қоюлануларды алып тастаңыз және кішкене төртбұрышты кесектерге кесіңіз. Әр қырыққабат жапырағының ортасына бір шай қасық тартылған етті салыңыз, шеттерін ішке кіргізіп, ораңыз. Жасалған қырыққабат орамдарын табаға немесе ыстыққа төзімді шыныдан жасалған табаға қатар-қатар етіп бүктеп, түбіне майдалап туралған қырыққабатты, ал ортасына бел бөлігін салыңыз. Қырыққабат орамдарының соңғы қатарын жіңішке туралған қырыққабатпен жабыңыз. Қалған пиязды жіңішке тілімдерге бөліп, майға салып, ұнтақталған қызыл бұрыш, томат пастасын қосып, үстіне ет сорпасын немесе су құйыңыз, лавр жапырағын, дәмді, қант пен бұрыш бұршағын салып, төселген қырыққабат орамдарын араластырыңыз және дәмдеңіз. . Баяу отта 2 сағат қайнатыңыз ("қақпақпен жабылған), содан кейін қызанақты үстіне қойып, қырыққабат орамдарын қызарту үшін пешке салыңыз. Үстелге орамжапырақпен қайнатылған бел бөліктерімен бірге қызмет етіңіз.