Қаз етінен жасалған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаз еті (целлюлоза) - 1 кг, қырыққабат - 2 бас қырыққабат, пияз - 100 г, томат пастасы - 2 ас қасық, май - 150 г, су - 2 кесе, күріш - 50 г, ұсақ қызанақ -- 5 дана, қант - 1 шай қасық, ұнтақталған қызыл бұрыш, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қаздың етін тартылған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Күрішке қайнаған су құйыңыз (100 мл), барлық су сіңгенше күтіңіз және дәміне қарай ет, тұз және бұрышпен араластырыңыз. Қырыққабат бастарын жапырақтарға бөліп, олардың қалыңдатқыштарын кесіп, бірдей, орташа өлшемді кесектерге кесіңіз. Оларды суық сумен шайыңыз және елекке салыңыз. Фаршты шай қасықпен жапырақтардың үстіне жайып, ақырын орап, екі жағына байлап қойыңыз. Қалған қырыққабатты ұсақтап турап, жартысын кастрөлдің түбіне салыңыз да, үстіне қырыққабат орамдарын дөңгелек етіп салыңыз, оларды қалған ұсақталған қырыққабатпен және екіге бөлінген қызанақпен жабыңыз. Томат пастасын жылы сумен сұйылтыңыз, ұнтақталған қызыл бұрыш, дәмді және қант қосып, қырыққабат орамдарын құйыңыз. Қырыққабат орамдары бар кастрюльді қақпақпен жабыңыз және орташа қыздырылған пешке 2-3 сағатқа қойыңыз. Үстелге ыстық, мамалыгамен бірге ұсыныңыз.