Жүзім (немесе линден) жапырақтарындағы қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Қозының еті - 750 г, жүзім немесе линден жапырақтары - 30-40 дана, күріш - 75 г, жасыл пияз - 3 шоқ, аскөк, май - 100 г, ұн - 2 ас қасық, қаймақ - 200 мл, квас- борщ - 1л, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Жапырақтарды жуыңыз, тұзды қайнаған сумен күйдіріңіз және салқындатыңыз. Етті кішкене бөліктерге кесіңіз, күйдіріңіз және ет тартқыштан өткізіңіз. Ұнтақталған етке күйдірілген және салқындатылған күрішті, өте ұсақ туралған және аздап майға қайнатылған жасыл пиязды, майдалап туралған аскөк, бұрыш пен тұзды дәміне қарай салып, жақсылап илеңіз. Дайын параққа бір шай қасық тартылған етті салып, орап, қырыққабат орамдарына ұзынша пішін беріп, парақты ұштарынан ақырын жабыңыз. Кәстрөлдің түбін жапырақтармен салыңыз да, үстіне қырыққабат орамдарын дөңгелек етіп салыңыз, үстіне жапырақтарды қайтадан салыңыз, үстіне жылы су құйыңыз және кастрюльді қақпақпен жауып, баяу отта пісіріңіз. Қырыққабат орамдары дерлік дайын болған кезде, сары май мен қаймақ (100 мл) қосылған ұнды қосып, дәміне қарай квас-борщты немесе лимон шырынын қышқылдандырылған суды құйып, қақпағын шешіп, кастрюльді пешке 15 минутқа қойыңыз. . Тұздық қайықта жаңа қаймақпен бірге қызмет етіңіз.