Көкөніс долмасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы (әзірбайжан тағамдары) 60 жүзім жапырағы, 2 жұмыртқа, 1 кесе күріш, 4 пияз, 1/2 шоқ жасыл пияз, 1 шоқ қымыздық, 1/2 кесе туралған аскөк, 1/4 кесе туралған кинза және жалбыз, 1/3 кесе еріген сары май, 1/2 кесе айран, 2 түйір сарымсақ, даршын, ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Аскөк, кинза және қымыздық шөптерін, жасыл пиязды сұрыптаңыз, шайыңыз, майдалап тураңыз. Қатты пісірілген пісірілген жұмыртқаны майдалап тураңыз, шөптермен біріктіріңіз. Тұз, бұрыш себіңіз, жалбыз, даршын, қайнатылған ұсақталған күріш, еріген сары май қосыңыз. Жүзім жапырақтарын сұрыптаңыз, шайыңыз, қайнаған сумен күйдіріңіз, 5 минуттан кейін суды төгіп тастаңыз, жапырақтарды кесу тақтасына салыңыз. Әр параққа шөптер мен күріштен дайындалған тартылған етті салыңыз, қырыққабат орамдарын ораңыз. Оларды жүзім жапырақтарымен қапталған қалың түбі бар кастрюльге қабаттармен бір-біріне мықтап бүктеңіз. Толтырылған қырыққабат қабатының биіктігінің 1/2 бөлігіне көкөніс сорпасын құйыңыз, тұз қосып, 10 - 15 минут қайнатыңыз, үстіне қуырылған пиязды салыңыз, қақпағын жауып, тағы 5 минут қайнатыңыз. Долмаға бір порцияға 10-15 данадан қызмет етіңіз, үгітілген сарымсақ, сұйылтылған айран немесе қаймақ құйыңыз, майдалап туралған шөптерге себіңіз.