Қозы қосылған долма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 60 жүзім жапырағы, 300 г қой еті, 5 пияз, 1 стақан күріш, 2 ас қасық еріген сары май, 1 стакан айран немесе қаймақ, 4 ас қасық майдалап туралған кинза, жалбыз және аскөк, 3 түйір сарымсақ, тұз, ұнтақталған қара бұрыш.
Сипаттамасы Қойды қабықшалар мен сіңірлерден тазалаңыз, кесектерге кесіңіз. Пиязды етпен, тұзбен қосып, ет тартқыштан өткізіңіз. Жақсылап жуылған және жартылай дайын болғанға дейін қайнатылған күрішті, еріген сары майды, майдалап туралған аскөк, кинза, жалбыз қосып, жақсылап араластырыңыз. Жүзім жапырақтарын жақсылап жуып, үстіне 5 минут қайнаған су құйыңыз. Әр параққа фаршты салып, қырыққабат орамдары сияқты ораңыз. Оларды жүзім жапырақтарымен қапталған кішкене кастрюльге салыңыз (кастрюль қалың түбі болуы керек, егер олай болмаса, үйрек немесе қазанды қолдануға болады). Долманы ыстық сумен немесе сорпамен олардың қабатының биіктігінің 1/2 бөлігімен құйып, баяу отта пісірілгенге дейін қайнатыңыз. Егер сөндіру процесінде су қайнап жатса, оған ыстық және аздап тұз қосу керек. Қызмет көрсету кезінде долманы үгітілген сарымсақпен, сұйылтылған айранмен немесе қаймақпен құйыңыз, майдалап туралған шөптерге себіңіз. Қанша порцияға арналған: 3.