Жұмыртқа мен күріш қосылған құс еті (салмасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ішек құс еті 500 г, май 2 ас қасық, кілегей 2 ас қасық, күріш 2 ас қасық, жұмыртқа 1, мускат жаңғағы 1/2 дана, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Құстың ұшасын әдеттегідей қайнатыңыз немесе қуырыңыз. Етті сүйектен бөліп, ұсақтап тураңыз. Күрішті сұрыптап алыңыз, лайлану жойылғанша бірнеше суда шайыңыз, қайнаған тұзды суға құйыңыз да, ұнтақталған жарма жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. Содан кейін дуршлагқа салып, үстіне ыстық су құйып, маймен араластырыңыз. Жұмыртқаны қатты қайнатыңыз, майдалап тураңыз, мускат жаңғағын үккіштен өткізіңіз. Барлық өнімдерді жақсылап араластырыңыз.