Толтырылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты150 минут
Өнімдер ұзындығы шамамен 10 см болатын 8 кішкентай баклажан, 8 түйір сарымсақ, 1/2 шай қасық. тұз, 2 ас қасық.л зәйтүн майы, 1 орташа пияз басы, 1 орташа цуккини, 2 қызыл болгар бұрышы, 1/4 кесе ақ шарап, қара өрік тәрізді сортты 8 қызанақ, 1/2 кесе қызанақ шырыны, 1/2 кесе ақ күріш, 1/2 кесе ұсақ бидай жармасы, жартылай пісірілген және салқындатылған, 4 анчоус балық филесі, 1/2 кесе түйіршіктелген жасыл зәйтүн, 1/2 кесе туралған жасыл пияз, 1/4 кесе қуырылған қарағай жаңғағы, 1 ас қасық.л аскөк, 1 ас қасық.л туралған жаңа орегано, 1 ас қасық.л жаңа зире, 1 ас қасық.л жаңадан туралған жалбыз, 1/4 шай қасық. жаңадан ұнтақталған қара бұрыш, 1/2 кесе нан үгіндісі, 1/2 кесе Пармесан ірімшігі (ұнтақталған, банкаларда), 200 г зәйтүн майы.
Сипаттамасы Баклажандарды ұзындығы бойынша екі бірдей жартыға кесіңіз, майдалап туралған және бір жаққа қойылған целлюлозаны кінәлаңыз. Пиязды, цуккиниді және сарымсақты ұсақтап тураңыз. Болгар бұрышы мен қызанақты тұқымдардан тазалап, ұсақтап тураңыз. Анчоус филесін сүлгімен құрғатып, ұсақтап тураңыз. Зәйтүндерді қолмен ұсақтап сындыру керек, кесуге болмайды! Үлкен табада майды қыздырып, пияз мен сарымсақты мөлдір болғанша қуырып, сол жерге салыңыз. Баклажан целлюлозасын, цуккиниді, қызыл болгар бұрышын қосып, жұмсақ болғанша қуырыңыз. Күрішті сол жерге салыңыз, үстіне ақ шарап құйыңыз және шарап буланғанша баяу отта пісіріңіз. Қызанақ, қызанақ шырынын қосып, баяу отта 10 минут қайнатыңыз, бәрі қалыңдай бастағанға дейін, ал күріш жұмсарғанша. Табаны оттан алыңыз да, дәміне қарай анчоус филесі, бидай жармасы, зәйтүн, аскөк, жаңғақ, зире, орегано, зире, жалбыз, тұз және бұрышты осы массаға салыңыз, араластырыңыз. Пешті 190"С дейін алдын ала қыздыру арқылы дайындаңыз. Осы массамен тығыз толтырылмаған баклажан кесектерінің жартысын маймен аздап майланған пісірме табаққа салыңыз. Үстіне нан үгіндісі мен Пармезан ірімшігін молынан себіңіз. Тұмшапеште ыдысты шамамен 1 сағат бойы қызарғанша пісіріңіз. Жылы ұсыныңыз. Неше порцияға арналған: 8. Пісіру уақыты 150 мин.