Жержаңғақ қосылған кокос жаңғағы мен кари соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 орташа пияз, 1 ас қасық. сары май қасық, 1 ас қасық. кари ұнтағы қасық, 1 грейпфрут, 4 ас қасық. тұздалмаған жержаңғақ қасықтары, 2 ас қасық. кокос үлпектерінің қасықтары.
Сипаттамасы Пиязды тазалап, оны өте ұсақтап тураңыз. Қуыруға арналған табада майды қыздырып, пиязды аздап сөндіріңіз. Кари құйып, қайнатуға қалдырыңыз. Грейпфруттен шырынды сығып алыңыз, қажет болған жағдайда 1/4 литрге дейін сумен сұйылтыңыз.Оны кастрюльге құйып, пияз мен кари араластырыңыз, содан кейін баяу отта қайнатыңыз. Осы уақытта жержаңғақтарды тағамдық процессорда ұсақтаңыз немесе пышақпен ұсақтап тураңыз. Тұздыққа кокос үлпектерімен араластырыңыз. Тұздықты барлық компоненттер бір-бірімен байланысқанша араластыра отырып, шамамен 10 минут қайнатыңыз. Егер тұздық тым қалың болып шықса, оған аздап су қосу керек. Бұл тұздықпен сиыр етінің строганофы немесе қуырылған балық әсіресе жақсы. Гарнир ретінде күріш пен салатты немесе көкөністерді тастаңыз. Суық болған кезде тұздық фондюмен жақсы үйлеседі.