Қой етінің қосалқы өнімдерінен жасалған дроб
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бір қозының сальникі мен қосалқы өнімдері, жасыл пияз - 2 шоқ, аскөк пен ақжелкен, 3 шикі сарысы, 1 жұмыртқа, салқын сүт - 1 ас қасық, май - 1 ас қасық.
Сипаттамасы Қозының жүрегін, бауырын, өкпесін қайнаған суға бірнеше минут қайнатыңыз, суытып, өте ұсақтап тураңыз, майдалап туралған көк пиязды, аскөк пен ақжелкенді, 3 сарысын және бір жұмыртқаны, дәміне қарай тұз бен бұрыш, бір ас қасық қосыңыз. суық сүт немесе су құйып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Безді тақтаға жайып, дайындалған салманы жайып, шеттерін орап, түйіршікке дөңгелек торт пішінін беріңіз. Алдын ала қыздырылған майы бар пісірме табаққа (немесе қалыпқа) салыңыз да, қыздырылған пешке салыңыз, мезгіл -мезгіл науадан майды құйыңыз. Жақсы қызарған жарманы жасыл салатпен, картоп пюресі немесе қуырылған картоппен бірге жағыңыз. Сондай-ақ, оны салқын тағамдар ретінде беруге болады.