ГУБАДИЯ (толтырылған пирог)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін Бидай ұны - 760 г. қант - 1 ас қасық. қасық, маргарин - 220 г. жұмыртқа - 4 дана. ашытқы -1 ас қасық. қасық, су - 3/4 кесе, май - 1 ас қасық. қасық, дәміне қарай тұз, май - 1 ас қасық. қасық.
Сипаттамасы Толтыру үшін: бұқтырылған күріш - 800 г. пісірілген жұмыртқа - 18 дана. қуырылған тартылған ет - 660 г. мейіз - 3,5 кесе, дәміне қарай тұз. Ашытқысыз сары май қамырын илеңіз, содан кейін 2 тең емес бөлікке бөліңіз. Үлкенінен қалыңдығы 0,4 см болатын тортты жайып, оны майланған табаға салыңыз. Пісірілген күрішті, қуырылған тартылған етті, туралған жұмыртқаны және мейізді ортасына қабаттарға салыңыз, содан кейін үстіне сары май құйыңыз. Қабаттарды екі рет ауыстыруға болады. Қалған қамырдан диаметрі кішірек тортты жайып, үстіне қойып, торттардың шеттерін біріктіріп, "Жіппен" қысыңыз. Жақсы қыздырылған пеште пісіріңіз.