Картоп қосылған тұшпара. 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 4 дана. ұн - 1 кесе жұмыртқа - 2 дана. пияз - 1-2 дана. су - 1/4 кесе май - 1 ас қасық қаймақ. тұз.
Сипаттамасы Ұннан, жұмыртқадан және жылы судан қамыр илеп, майлық астына 30-40 минутқа қоямыз. Фаршты дайындаңыз: тазартылған картопты қайнатыңыз, ыстық, тұзбен сүртіңіз және қуырылған пиязбен араластырыңыз. Дайын қамырды қалыңдығы 2 мм қабатқа жайыңыз. Жайылған қабаттың шетін (5-6 см) аздап сумен сұйылтылған жұмыртқамен майлаңыз. Тартылған ет шарларын бір-бірінен 3-4 см қашықтықта қатарларға салыңыз. Содан кейін майланған қамыр жолағының шетін көтеріп, тартылған етті онымен жауып, тұшпараны арнайы қалыппен немесе стаканмен кесіңіз. Қайнаған тұзды суға пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде сары май немесе қаймақ құйыңыз.