Бөгегіштер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: айран - 1 стакан ашытқы - 20 г. жұмыртқа - 1 дана. тұз ұн - 3 кесе Тартылған ет: тартылған ет - 600 г. пияз - 300 г. су - 1/3 кесе қуыруға арналған өсімдік майы
Сипаттамасы Қамырды илеңіз және тоңазытқышқа бірнеше сағатқа қойыңыз. Пиязды ұсақтап тураңыз, тартылған етпен араластырыңыз. Аздап су қосыңыз. Диаметрі 5 см дөңгелектерді ортасына жайыңыз, тартылған етті жайыңыз, шеттерін бүршік түрінде қысыңыз (кішкене тесік жасау үшін). Қайнаған майға (фритюрге) саңылауын төмен қаратып салыңыз (егер керісінше шашырау пайда болса), содан кейін аударыңыз. Тәтті және қышқыл соуспен немесе маринадталған пиязбен бірге беруге болады. Немесе екеуі де жақсы: тесікке бірнеше маринадталған сақина салыңыз да, бәрін тұздықпен құйыңыз. Қамыр: айран - 1 стакан ашытқы - 20 г. жұмыртқа - 1 дана. тұз ұн - 3 кесе Тартылған ет: тартылған ет - 600 г. пияз - 300 г. су - 1/3 кесе қуыруға арналған өсімдік майы