Ақ саңырауқұлақтармен бірге пирог
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер саңырауқұлақтар 1 кг, сары май 100 г, қаймақ 3/4 кесе, ұн 1 ас қасық, жұмыртқа 1, аскөк, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қаймақ қамырын дайындаңыз. Оны торт пісірілетін табаның көлеміне қарай екі жұқа дөңгелек тортқа жайыңыз. Бірінші тортты құрғақ тортқа салыңыз (майсыз) қуыруға арналған таба. Фаршты біркелкі қабатқа жайыңыз, оны екінші тортпен жабыңыз, шеттерін қысыңыз. Тортты жұмыртқамен майлаңыз, үстіне нан үгіндісін себіңіз, шанышқымен тесіктер жасаңыз және өте ыстық пеште пісіруге қойыңыз. Бұл пирогқа тартылған ет келесідей дайындалады: жаңа піскен порчини саңырауқұлақтарын ұсақтап турап, қақпақ астындағы терең табада маймен жұмсақ болғанша бұқтырыңыз. Содан кейін саңырауқұлақтарды тұз бен бұрышқа себіңіз, 3/4 кесе қаймақ, бір қасық қыздырылған ұн қосып, қоспаны қайнатыңыз. Салқындағаннан кейін сіз өте қалың тұздықты алуыңыз керек. Дәмі үшін оған 2-3 ас қасық туралған аскөк қосуға болады. Пирог осы тұздықпен толтырылады (салқындатылған).