Калекукко (Балық пирогы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Қара бидай ұны 200
бидай ұны 200
су 250
сары май 60
балық филесі 800
шошқа майы (бекон) 200
пияз 100
кілегей 40
сарысы 1 дана.
ұнтақталған қара бұрыш
шошқа майы
тұз.
бидай ұны 200
су 250
сары май 60
балық филесі 800
шошқа майы (бекон) 200
пияз 100
кілегей 40
сарысы 1 дана.
ұнтақталған қара бұрыш
шошқа майы
тұз.
Сипаттамасы Ұнға біртіндеп бір стақан су құйылады, май, тұз қосылады, қамыр иленеді, жайылады, екіге бүктеледі және суықта жарты сағатқа қойылады. Шошқа майы (бекон) текшелерге кесіліп, ірі туралған пиязбен бірге қуырылады. Содан кейін беконмен және балық филесімен қуырылған пиязды ет тартқыштан өткізеді. Фаршты кілегеймен, тұзбен және бұрышпен араластырады. Қамырды өте жұқа емес тікбұрышты қабатқа жайып, бір жартысына фаршты салып, екінші жартысымен жауып, шеттерін қысып, сарысымен майлайды. Тортты баяу отта 3 сағат бойы пісіріңіз. Уақыт өте келе тортты маймен майлау керек. Қызмет көрсетер алдында дайын тортты бөліктерге бөліп, үстіне еріген сары май құяды.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Калекукко (Балық пирогы) пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся Қара бидай ұны 200, бидай ұны 200, су 250, сары май 60, балық филесі 800, шошқа майы (бекон) 200, пияз 100, кілегей 40, сарысы 1 дана., ұнтақталған қара бұрыш, шошқа майы, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz