Калекукко (Балық пирогы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қара бидай ұны 200, бидай ұны 200, су 250, сары май 60, балық филесі 800, шошқа майы (бекон) 200, пияз 100, кілегей 40, сарысы 1 дана., ұнтақталған қара бұрыш, шошқа майы, тұз.
Сипаттамасы Ұнға біртіндеп бір стақан су құйылады, май, тұз қосылады, қамыр иленеді, жайылады, екіге бүктеледі және суықта жарты сағатқа қойылады. Шошқа майы (бекон) текшелерге кесіліп, ірі туралған пиязбен бірге қуырылады. Содан кейін беконмен және балық филесімен қуырылған пиязды ет тартқыштан өткізеді. Фаршты кілегеймен, тұзбен және бұрышпен араластырады. Қамырды өте жұқа емес тікбұрышты қабатқа жайып, бір жартысына фаршты салып, екінші жартысымен жауып, шеттерін қысып, сарысымен майлайды. Тортты баяу отта 3 сағат бойы пісіріңіз. Уақыт өте келе тортты маймен майлау керек. Қызмет көрсетер алдында дайын тортты бөліктерге бөліп, үстіне еріген сары май құяды.