Шошқа еті қосылған қара бидай пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: қара бидай ұны 940, су 460, нан ашытқысы 100 немесе ашытқы 50, құюға арналған ұн 65, тұз 15, салмасы үшін: шошқа еті 450, жарма 250, бұрыш, сүт 30, тұз.
Сипаттамасы Қамырды қара бидай ұнынан ашытқы негізінде дайындайды. Шошқа етін ұсақтап турап, қуырады, сосын сұлы, тұз, бұрышпен қосып араластырады. Қамырды қалыңдығы 1-1,5 см қабаттарға жайып салады.Қабатты пісірме табаққа салыңыз, үстіне біркелкі қабат - дайындалған салма, екінші қабатпен жабыңыз, пирогтың шеттерін қысыңыз және 2-3 тесіңіз. . Тортты сүтпен майлағаннан кейін, пеште 1 сағат бойы пісіріңіз.