Ет қосылған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бидай ұны 50, су 20, жұмыртқа 1/10 дана., сиыр еті 200, пияз 10, сары май 15, ұнтақталған бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Ұннан, жұмыртқадан және судан қамыр илеп, қалыңдығы 1,5 мм қабатты жайып шығарады. Диаметрі 5-7 см дөңгелектерді қалыппен кесіп, үстіне тартылған етті салып, қамырдың шеттерін шымшып алады. Қамырдың қалдықтары қайта илектеу үшін қолданылады. Ұсақталған ет қайнатылған ямстан дайындалады, оған құтқарылған пияз, тұз және ұнтақталған бұрыш қосып, ет тартқыштан өткізеді. Тұшпараны тұздалған қайнаған суға салып, қайнатады және өсімдік майымен құйып береді.