Манчи (тұшпара)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн 80, жұмыртқа 2/5 дана., су 30, қой 140, пияз 15, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Ұннан, судан, жұмыртқадан және тұздан тік қамыр иленеді, пирожныйлар жайылады. Ұсақталған ет дайындалады: қой еті пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіліп, оған су, тұз, бұрыш қосылып, массасы нокаутқа жіберіледі. Ұсақталған ет әр торттың ортасына қойылады, қамырдың шеттері қысылып, өнімдерге тұшпара пішінін беріп, сорпаға қайнатылады. Шөптерге себілген сорпада беріледі.