Толтырылған тауық еті (галантин)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г тауық еті, 200 г шошқа еті, 50 г бекон, 2 жұмыртқа, 50 г пісте немесе консервіленген жасыл бұршақ, 200 г қою қаймақ, 10 г мускат жаңғағы, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Тауықтың өңделген ұшасында омыртқа бойымен бойлық тілік жасалады және терісі толығымен кесіліп, қалыңдығы 1 см-ге дейін целлюлоза қабаты қалады. Қалған целлюлозадан тартылған ет дайындалады. Ол үшін шошқа еті қосылған тауық целлюлозасын ет тартқыштан екі-үш рет өткізіп, шикі жұмыртқа, кілегей қосып, жақсылап илейді. Ұсақталған етке ұсақ туралған бекон, пісте немесе жасыл бұршақ, тұз, бұрыш, мускат жаңғағын қосып, араластырыңыз. Алынған тартылған ет теріге толтырылады, тілік тігіледі және өнімге тұтас ұшаның пішіні беріледі. Осыдан кейін, ұшаны майлыққа немесе пленкаға орап, шпагатпен байлап, сорпада 1-1,5 сағат баяу отта қайнатады. Дайын тауық сорпада салқындатылады, жеңіл престің астына қойылады және пішіндеу үшін тоңазытқышқа қойылады.