Толтырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Салмағы 1 кг толтырылған балыққа 800 г балық, 170 г нан, 200 мл, сүт, 40 г пияз, 80 г май, 1 жұмыртқа, сарымсақ, желкек қажет.
Сипаттамасы Бұл рецепт күйеуі балық аулауды ұнататын әйелдерге арналған, өйткені көксерке немесе шортанды толтыру керек. Балықты қабыршақтан тазалаңыз, артқы жағынан бойлық кесінді жасаңыз. Көксеркеден арқа қанатын алып тастаңыз және етін кесіңіз, оны қалыңдығы 0,5 см теріде қалдырыңыз. Содан кейін омыртқа сүйегінің басы мен құйрығына үзіліс жасаңыз. Теріден омыртқа сүйегі мен іші бар целлюлозаны алып тастаңыз, бәрін шайыңыз, басынан желбезектерді, көзді алып тастаңыз, целлюлозаны сүйектен бөліп, тартылған етті пісіріңіз. Шортанның басынан дөңгелек тілік жасап, терісін шұлықпен алып тастаңыз. Әрі қарай - жоғарыда сипатталғандай. Фаршты келесідей етіп дайындаңыз: балық целлюлозасын, қуырылған пиязды, сарымсақты, сүтке малынған ақ нанды ет тартқыштан өткізіп, оған жұмсартылған май, жұмыртқа, тұз, бұрыш қосып, бәрін араластырыңыз. Ұшаны тартылған етпен толтырып, оны тұтас балықтың пішініне келтіріп, дәкеге немесе жаймаға орап, қайнаған тұздалған сорпаға немесе дәмдеуіштер қосылған суға салып, 20-25 минутқа қалдырыңыз. Дайын балықты кенептен босатыңыз, суық сумен шайыңыз, ыдысқа толығымен салыңыз немесе кесектерге кесіңіз. Шөптермен, лимонмен, қызыл болгар бұрышымен немесе қызанақпен безендіріп, жартылай қайнатылған желе құйыңыз. Балықтың айналасына жаңа піскен көкөністерді, шөптерді, туралған желе салыңыз, бөлек тұздыққа қызмет етіңіз -желкек.