Банкетке толтырылған шортан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер Шортан - 1 кг, жұмыртқа - 2 дана., пияз - 100 г, сарымсақ - 10 г, сары май - 50 г, дәміне қарай тұз, бұрыш, картоп, жасыл пияз, қияр, қажетінше сәбіз.
Сипаттамасы Қабыршақтан тазартылған тұтас балықтан желбезектерді алып тастап, бірінші бас қанаттарының терісін басын ұстап тұратындай етіп кесіңіз, содан кейін теріні мякот бөліп, шұлықпен құйрығына дейін алып тастаңыз және омыртқаны кесіңіз. Содан кейін балықты ішектен шығарыңыз, шайыңыз және сүйектен целлюлозаны алып тастағаннан кейін ет тартқышқа жіберіңіз. Қуырылған пиязды, шикі жұмыртқаны, майды қосып, қайтадан өткізіп жіберіңіз (сарымсақ қосуға болады). Теріні толтырыңыз, саңылауды тігіңіз, дәкеге ораңыз, тұтас балықтың пішінін беріңіз. Балықтың мөлшеріне байланысты тамыр, тұз, лавр жапырағы қосылған аз мөлшерде суда шамамен 50 минут қайнатыңыз. Содан кейін салқындатыңыз, дәкені алыңыз. Табаққа наннан кесілген тұғырды, оның үстіне балықты салыңыз. Гарнирге ұсақталған картопты, жасыл пиязды, шөптерді, қиярды, сәбізді салыңыз.