Грек тіліндегі балық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 кг. - теңіз балығы. 1 - пияз. 1 - бір шоқ жасыл. 5-6 - бұршақ қара бұрыш. 2 ас қасық. ас қасық ұн. 2 ас қасық. маргарин қасықтары. 1/2 түйір сарымсақ. 2 - қызанақ немесе қызанақ пюресі. 6 - ас қасық. кілегей қасықтары. тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Балықты тазалаңыз, басын, терісін, жотасын алып тастаңыз және бөліктерге бөліңіз. 1,5 литрде. пиязды, шөптерді, бұрыш бұршағын және лавр жапырағын қосып, басын, терісін және сүйектерін қайнатыңыз. Шамамен 30 минут пісіріңіз. Содан кейін алынған сорпаны сүзіп алыңыз, оған балықтың дайындалған бөліктерін салыңыз. Табада маргаринді ерітіп, ұн қосып, аздап сорпа құйыңыз. Алынған таңғышты сорпаға құйыңыз, томат пюресі немесе қызанақ, ұсақталған сарымсақ пен кілегей қосып, тұз бен бұрыш қосыңыз. Бұрын қайнатылған балық кесектерін дайын сорпаға салыңыз, сорпаны қайтадан қайнатыңыз және оттан шығарғаннан кейін оны 5 минутқа қалдырыңыз. тұндыру үшін.