Запорожье борщы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 400 гр. - шошқа еті. 600 гр. - ашытылған қырыққабат. 400 гр. - картоп. 2 ас қасық. қасықтар - ұн. 1 - пияз, тамырлар. 2 ас қасық. сары май қасықтары. 50 гр. - шошқа майы. 2 лавр жапырағы, бұрыш.
Сипаттамасы Шошқа етін қайнатыңыз. Сығылған қырыққабатты май мен сорпаны қосып, жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Жолақтарға кесілген ақжелкеннің, сәбіздің, ақжелкеннің және балдыркөктің тамырын пиязбен бірге майға қуырыңыз. Ет тартқыштан өткізілген шошқа майын туралған пияз, ақжелкен және жуылған тарымен бірге ерітіндіге ұнтақтаңыз. Сүзілген сорпаға туралған картопты салып, 10-15 минут қайнатыңыз, жартылай дайын қырыққабатты, шөптер мен шошқа майымен езілген тары, лавр жапырағы, бұрыш, қуырылған тамырларды қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз.