Ажыра
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Талап етіледі: 100 г майсыз шошқа еті, 3 орташа картоп, 1 бас пияз, 150 г қырыққабат, 1 ас қасық. қаймақ, 50 г шошқа майы, ақжелкен тамыры, 1 түйір сарымсақ, 0,5 ас қасық. шөптер: аскөк, насыбайгүл, майоран, тасшөп.
Сипаттамасы Егер сіз осы тағамның дәмін татып көрсеңіз, онда сіз өзіңіздің барлық мәселелеріңізден, проблемаларыңыздан бірден "алшақтап", әлемдегі барлық нәрсені ұмытып кетесіз. Дайындау тәсілі. Шошқа етін дәмдеуіштермен пісіріңіз, ақжелкеннің тамырын ұсақтап тураңыз, картопты текшелерге кесіңіз. Қырыққабатты сығып алыңыз да, қырыққабат жұмсақ болғанша маймен қайнатыңыз. Шошқа майын кесіңіз, майдалап туралған пиязбен езіңіз. Ет қайнатылған сорпаға картопты, ақжелкеннің тамырын қосып, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін бұқтырылған қырыққабатты қосып, тағы 15-20 минут қайнатыңыз. Тұздалған пиязды, беконды, тұзды енгізгеннен кейін. Зәйтүн мен бұйра салат жапырақтарымен безендірілген жеңіл сыраға арналған табақтарда қызмет етіңіз.