Беларуссиялық борщ: (төрт порция)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Ветчинадан алынған сүйектер - 400 гр. Сиыр еті - 350 гр. Шұжықтар - 100 гр. Қызылша - 350 гр. Картоп - 400 гр. Сәбіз - 100 гр. Ақжелкен - 35 гр. Басты пияз - 60 гр. Томат пюресі - 100 гр. Шошқа майы - 40 гр. Ұн - 1 ас қасық. қасық. Қант - 1 ас қасық. қасық. Сірке суы - 1 ас қасық. қасық. Қаймақ - 50 гр., дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Ветчинадан сүйектерді етпен бірге пісіріңіз. Жолақтарға кесілген сәбізді, ақжелкенді, пиязды майға жіберіңіз, содан кейін картоп пюресін қосып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Қызылшаны теріге пісіріп, қабығын аршып, белдеулеріне тураңыз. Сорпаға тілімдерге кесілген картопты салып, сорпа қайтадан қайнаған кезде қайнатылған пиязды, қуырылған ұнды, тамырларды, лавр жапырағын, бұрышты салып, 10-15 минут қайнатыңыз, сосын қант пен сірке суын құйыңыз. . Қызмет көрсету кезінде ми- со, шұжықтар мен қаймақ салыңыз.