Қысымды пеште өзбек палауы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 кг. хан күріші, әрқайсысы 1,5 кг. қой, пияз және сәбіз, 100 гр. шошқа майы, 200 гр. раст. майлар. Дәмдеуіштер - 1 ас қасық. тұз қасық, 1 ас қасық. зира қасық, 3 ас қасық. құрғақ қасық. бөріқарақат, 1 шай қасық қызыл ащы бұрыш, 6 бас. сарымсақ, 1/5 шай қасық куркума.
Сипаттамасы Сары майды қысымды пеште қыздырыңыз және ондағы майды ерітіңіз. Қойды 2х2х2 см кесектермен қуырыңыз. Пиязды сақиналарға, сәбізді жолақтарға қосыңыз, 10 минут қуырыңыз. Бір стақан қайнаған су, дәмдеуіштерді, куркумадан басқа, қайнатыңыз, сарымсақты тұтас бастарына салыңыз, жуылған күрішті жабыңыз, сығыңыз, күріштің үстіне 2 см ыстық су құйыңыз, куркума қосыңыз - ол күрішті алтын түске бояйды. . Қақпақты жабыңыз, себебі клапан іске қосыла бастайды - өртті минимумға дейін азайтыңыз. 35 минуттан кейін палау дайын болады. Неше порцияға арналған: 12. Дайындау уақыты 55 мин.