Көкөніс палауы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Күріш - 300 гр. Басты пияз - 2 дана. Томат пюресі - 2 ас қасық. қасықтар. Тәтті бұрыш - 4-5 дана. Өсімдік майы - 2 ас қасық. қасықтар. Сары май - 2 ас қасық. қасықтар. Су - 600 гр. Дәмдеуіштер, тұз, бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Алдымен күрішті дайындаймыз: тұздалған қайнаған суға құйып, жартылай дайын болғанша пісіреміз, сосын дуршлагқа салып, салқын сумен жуамыз. Осыдан кейін, біз сары майдың бір бөлігін терең кастрюльге ерітіп, қайнатылған күрішті салып, үстіне қалған еріген сары майды құйып, қақпақпен мықтап жауып, өте баяу отта 25-30 минутқа қоямыз. Пияз және тәтті бұрыш, сақиналарға, тұзға, бұрышқа кесіңіз, өсімдік майына қызанақ пюресі қосылған қуырыңыз, кастрюльге жіберіңіз, тек көкөністерді жауып тұратындай етіп су құйыңыз және қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде бұқтырылған көкөністер үстелге палауы бар әр табаққа үстіне қойылады.