Палау (өте ұқсас)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Күріш 1 кг, пияз 1 кг, сәбіз 1 кг, қара өрік 5-6 дана, мейіз 20 гр., тұз (көп), ет 1 кг (шошқа еті, сиыр еті, қой еті), күнбағыс майы 50-150 гр етке байланысты), сарымсақ 3-6 ірі бас.
Сипаттамасы 1 кг жақсы шошқа етіне арналған рецепт (майдың бастапқы мөлшері мен кесектің мөлшері етке байланысты). 50-70 гр. сыйымдылығы 5-7 литр болатын қазанда майды қыздырыңыз (лақтырылған тұз секіре бастағанға дейін немесе жалыққанға дейін). 5х5 см кесектерге кесілген етті қыздырылған майға және өте қатты тұзға тастаңыз. Қызарғанша жоғары отта қуырыңыз. Үлкен сақиналарға кесілген пиязды қосыңыз, қызарғанша қатты отта қуырыңыз. Жолақтарға кесілген сәбізді тастаңыз, еттің бетіне біркелкі таратыңыз, қажет болса, су қосыңыз (сәбіз деңгейінен төмен), отты ең төменгі деңгейге дейін азайтыңыз ( 6-ға дейін градацияда 1-2), қақпақты жабыңыз және палауды пісірудің соңына дейін араластырмаңыз! Сәбіз 40 - 60 минуттан кейін дайын болады. Сәбіз дайын болғаннан кейін жуылған күрішті құйыңыз, оған жеке астық түйіршіктерін, мейізді, қара өрікті біркелкі таратыңыз. Күріш деңгейінен 2-3 см жоғары су құйыңыз (күрішке көмілгендердің бәрі қалқып кетпей, ақырын) қақпақпен жабыңыз, оттың ортасына дейін қуат қосыңыз және дайын болғанша күтіңіз ( ~ 40 мил ноқат). Пісіргеннен кейін араластырмаңыз (мен жеке араластырамын).