Суық (кім жалқау емес)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 шошқа еті (шошқа етінің бір бөлігі болуы мүмкін), күркетауықтың 1 аяғы, 1 сәбіз, 1 пияз, тұз, қара бұрыш (ұнтақталған), сарымсақ, су.
Сипаттамасы Шошқа етінің аяқтарын жуыңыз, терісін қырыңыз (түнде алдын ала жібітуге болады). Жоғарыда аталған ет өнімдерін кастрюльге салыңыз, ет деңгейінен шамамен 3 саусақ жоғары су құйыңыз. Қайнатыңыз, көбікті алып тастаңыз және 6-8 сағат бойы сәл ашылған қақпақ астында баяу отта пісіріңіз. Пісірудің ортасында дәміне қарай тұз, сәбіз, қабығына пияз қосыңыз! Пісірудің соңында етті сүйектен бөліп, ыдыстарға салыңыз да, сүзілген сорпамен жабыңыз. Бұрыш пен үгітілген сарымсақты қосыңыз. Орнатылғанға дейін тоңазытқышқа салыңыз. Лавр жапырағы мен бұрыш бұршағын салмаңыз! Неше порция үшін: 8.