Далалық сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 150 г. шошқа майы, 78 картоп, 0,5 кесе тары, 2-3 пияз, 1,5 литр су немесе сорпа, тұз, бұрыш және лавр жапырағы дәміне қарай.
Сипаттамасы Таруды жылы сумен шайып, қайнаған сумен күйдіріп, қайнаған суға немесе сорпаға, ал 5-10 минуттан кейін туралған картопты салыңыз. Шошқа майын кішкене текшелерге кесіп, қуырыңыз. Содан кейін майдалап туралған пиязды қосып, еріген майға аздап қуырып, сорпаға салып, пісіруді жалғастырыңыз. Пісірудің аяқталуына 5-10 минут қалғанда тұз себіңіз, лавр жапырағы мен бұрыш қосыңыз.