Брюссель өскіндерінен жасалған сорпа - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Брюссель өскіндері - 20-25 бас қырыққабат, сәбіз - 1 дана, ақжелкен - 1 тамыр, пияз - 1 дана, картоп - 100 г, май - 2 ас қасық. л., қаймақ - 2 ас қасық. л., шөптер, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сәбізді, ақжелкенді, пиязды жолақтарға турап, аздап қуырыңыз, картопты текшелерге кесіңіз. Картопты қайнаған тұзды суға (немесе сорпаға) салып, қайнатыңыз, содан кейін тұздалған тамырларды қосыңыз, 10-15 минут қайнатыңыз. Қырыққабаттың тазартылған және жуылған ұсақ бастарын (үлкендерін екіге бөліңіз) қайнаған сорпаға қосып, 15 минут қайнатыңыз. Қаймақ пен шөптермен бірге қызмет етіңіз.