Сорпа-бозбаш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут

Өнімдер
4 порцияға арналған. Қой еті (целлюлоза) - 400 г. картоп - 10 дана. пияз - 4 бас
қызанақ - 8 дана. жасыл бұршақ - 200 г. баклажан - 2 дана. жасыл бұрыш - 3 дана
томат пюресі - 1-1
5 ас қасық. л. дәміне қарай тұз
бұрыш
аскөк
ақжелкен.
қызанақ - 8 дана. жасыл бұршақ - 200 г. баклажан - 2 дана. жасыл бұрыш - 3 дана
томат пюресі - 1-1
5 ас қасық. л. дәміне қарай тұз
бұрыш
аскөк
ақжелкен.
Сипаттамасы Қойды салмағы 30-40 г кесектерге кесіңіз.суық суға салып, баяу отта қайнатыңыз. Майдалап туралған пиязды қосып, жұмсақ отта 40 минутқа дейін жұмсақ болғанша пісіріңіз. Пісіру уақыты аяқталғанға дейін 15 минут бұрын картопты сорпаға салыңыз, оны екіге бөліңіз (және егер ол кішкентай болса, онда тұтас). Жаңа піскен қызанақты, жасыл бұршақты, баклажанды, жасыл бұрышты табаға майға салып, қызанақ пюресі қосып қуырыңыз да, дайын сорпаны төмендетіңіз. Сорпаны тұздап, бұрыш қосып, қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында бозбашқа майдалап туралған ақжелкен мен аскөк себіңіз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Сорпа-бозбаш пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 40 мин. Из продуктов вам понадобятся 4 порцияға арналған. Қой еті (целлюлоза) - 400 г. картоп - 10 дана. пияз - 4 бас, қызанақ - 8 дана. жасыл бұршақ - 200 г. баклажан - 2 дана. жасыл бұрыш - 3 дана, томат пюресі - 1-1,5 ас қасық. л. дәміне қарай тұз, бұрыш, аскөк, ақжелкен.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz