Өзбек тілінде лагман
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Тұздық үшін: сиыр еті (целлюлоза) - 350 г. еріген сары май - 3 ас қасық. л. пияз - 2 бас, сәбіз - 4 дана. шалғам - 1/2 дана. тәтті паприка - 4 бұршақ, томат пюресі - 4 ас қасық. л. немесе жаңа піскен қызанақ - 3-4 дана. картоп - 4 дана. сарымсақ - 8 тілім, ет сорпасы - дәміне қарай 4-5 кесе, тұз, бұрыш, ақжелкен немесе балдыркөк.
Сипаттамасы Кеспе қамырына арналған 4 порция үшін: ұн - 3 кесе, су - 1 кесе, тұз - 1 шай қасық. Ұнды сумен қосып, тұз қосып, қатты қамыр илеп, шұжық пішініне келтіріңіз. Қамырдың бетін маймен майлағаннан кейін оны 10 минутқа қалдырыңыз, содан кейін оны өте жұқа қабатқа жайып, 16-32 рет бүктеп, тураңыз. Кеспе көлденеңінен кесілмейді. Кеспелерді тұздалған қайнаған суға салып, пісіріп, салқын сумен шайыңыз. Тұздық үшін етті ұсақтап тураңыз. Майға туралған фарш, сәбіз, шалғам мен тәтті бұрышты қуырыңыз. оларға ет, қызанақ, туралған сарымсақты қосып, барлығын ет сорпасымен, тұзбен, бұрышпен дәміне қарай құйып, қайнатыңыз. Содан кейін туралған картопты тұздыққа салып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз және баяу отта 25-30 минут қайнатыңыз. Кеспені дуршлагқа салып, үстіне тұздалған тік", қайнаған су құйып, суды ағызып жіберіңіз, содан кейін төрт порцияға бөліп, әрбір порцияны терең табаққа салыңыз, үстіне тұздықты құйып, туралған ақжелкен немесе балдыркөк себіңіз. .