УГРО (ет қосылған кеспе сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін Сиыр немесе қой еті - 500 г, пияз - 150 г, сәбіз - 150 г, шөптер - 1 шоқ, бұршақ - 1 кесе, картоп - 300 г, тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер. Ұн - 1,5 кесе, жұмыртқа -1 дана, су, тұз. Қой немесе сиыр етін ірі кесектерге бөліп, үстіне салқын су құйып, сәбіз, пияз қосып, қайнатыңыз. Қайнаған сорпаға бұрын суланған бұршақты, ал 30-40 минуттан кейін картопты салыңыз. Бөлек, ұннан, тұздан, жұмыртқадан, судан иленген тік, серпімді қамырдан жыланбалық - жұқа кеспе дайындаңыз. Қамырды салқын жерде 30-40 минут ұстаңыз. Кеспені ұсақтап турап, аздап құрғатыңыз. Содан кейін кеспені қайнаған сорпаға салып, 10-15 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында сорпаны қышқыл сүтпен, туралған көкпен дәмдеңіз.