Лагман (ет қосылған кеспе) тәжік тағамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін Бидай ұны - 3 кесе, су - 1 кесе, ет - 500 г. май - 60 г. пияз - 150 г. шалғам, картоп, қырыққабат - 200 г. болгар бұрышы - 2 дана. сарымсақ, шөптер, қышқыл сүт, тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Ұннан, судан және тұздан қамырды дайындап, салқын жерде 30-40 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін қамырды жаймаға жайып, жұқа, ұзын кеспелерді кесіңіз. Кеспені тұзды суға қайнатыңыз. Тұздықты дайындау - ет, картоп, сәбіз, болгар бұрышы, жаңа қырыққабат, пияз, жаңа піскен қызанақты текшелерге кесіңіз. Туралған сарымсақты, шөптерді қосып, қатты қыздырылған майға қуырыңыз. Содан кейін аздап су құйыңыз, дәмдеуіштермен, тұзбен дәмдеңіз және баяу отта 30-40 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсетер алдында қайнатылған кеспені тұздықпен жауып, шөптерге себіңіз де, қышқыл сүт қосыңыз.