Ревень қосылған кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Ревень-800 г, кеспе-100 г, сары май-100 г, ұн-125 г, сүт-300 мл, нан үгіндісі-75 г, ірімшік - 50 г, фета ірімшігі - 50 г, дәміне қарай 2 жұмыртқа, бұрыш.
Сипаттамасы Сұрыптаңыз, ревеньді жақсылап жуыңыз және тұзды суға " 15 минут қайнатыңыз, елекке салыңыз, салқындатыңыз, суық сумен шайыңыз, ағызып, ұсақтап тураңыз. Кеспені тұзды суға қайнатпай қайнатып, салқын"сумен шайыңыз. Сары майды (75 г) бөлек кастрюльге қыздырыңыз, ұнды араластырыңыз, араластырыңыз, майдалап туралған ревень мен кеспені қосыңыз, 5 минут бірге құтқарыңыз, содан кейін араластыруды тоқтатпай, жылы сүт құйыңыз. Бұрыш, жұмыртқаны шайқаңыз, үгітілген ірімшікті салыңыз, бәрін жақсылап араластырыңыз да, маймен майланған және нан үгіндісі себілген кастрюльге салыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз және орташа отта 40-45 минут пісіріңіз. Қуырылған кастрюльді табаққа салыңыз және бөліктерге бөліңіз. Бұл кастрюльді тұздауға болмайды, өйткені ірімшік пен ірімшіктің құрамында тұз жеткілікті.