Квиноа қосылған кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Бақша квиноасы - 700 г, сары май - 100 г, ұн - 125 г, сүт - 300 мл, нан үгіндісі - 75 г, ірімшік - 50 г, вермишель-50 г, 2 жұмыртқа, ветчина-50 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Мұқият жуылған квиноаны қайнаған тұзды суға 10 минут қайнатыңыз, елекке салыңыз, суық су ағынының астында салқындатыңыз, ағызып, ұсақтап тураңыз. Вермишельді тұзды суға қайнатыңыз (қайнатпай), елекке тастаңыз, суық сумен шайыңыз және ағызыңыз. Бөлек кастрюльде сары майды (75 г) бір рет қыздырып, ұнды сығып, квиноа мен вермишельді қосып, отта тағы 5 минут ұстаңыз. Оттан алыңыз, жылы сүтті құйыңыз және үнемі араластыра отырып, 2 жұмыртқаны ұрып, майдалап туралған ветчина, тұз және бұрыш салыңыз. Массаны маймен майланған және нан үгіндісі себілген кастрюльге салыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз және орташа қыздырылған пеште қызарғанша 40-50 минут пісіріңіз. Дайын кастрюльді табаққа салыңыз және бөліктерге бөліңіз.