Сингапурлық вермишель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 4 порция үшін 6 шай қасық өсімдік майы, 130 г туралған саңырауқұлақтар, 1 ұсақ туралған пияз, 1 ұсақталған сарымсақ қалампыры, 130 г туралған шошқа еті, 2,5 см аршылған және туралған жаңа зімбір тамыры, 0,5 кесе балмұздақ бұршақ, 250 г күріш вермишелі, 130 г пісірілген тауық еті, 1 шай қасық карри ұнтағы, тұз, 130 г аршылған асшаян, 0,3 кесе тауық сорпасы, 4 шай қасық соя соусы, 0,25 ¼ кесе құрғақ шерри, жасыл пияздан жасалған щеткалар.
Сипаттамасы (асхана: қытай) Өсімдік майын үлкен табада қыздырыңыз. Саңырауқұлақтарды, пиязды, сарымсақты, шошқа етін және зімбірді сол жерге салыңыз. Жақсылап араластырыңыз. Баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Бұршақ қосып, отқа тағы 5 минутқа қалдырыңыз. Күріш вермишельін кесеге құйыңыз. Қайнаған суды вермишельді жауып тұратындай етіп құйыңыз да, оны 10 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін вермишельді дуршлагқа төгіп, суды ағызып жіберіңіз. Ветчина мен саңырауқұлақ қоспасына карри ұнтағын құйып, оны тұздаңыз. Жұқа жолақтарға кесілген тауық етін, асшаяндарды, сорпаны, соя соусын және шерриді қосыңыз. Мұқият араластырыңыз. Вермишельді қосыңыз және баяу отта ұстаңыз. Жасыл пияз түйіршіктерімен безендіріңіз.