Сефард стиліндегі пончиктер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер 75 г. ашытқы, 1/4 кесе жылы су, 3/4 кесе қайнатылған сүт, 5 кесе ұн, 3/4 кесе қант, 1/2 шай қасық тұз, 3 жұмыртқа, 1 стакан еріген сары май.
Сипаттамасы (тағамдар: Еврей) Бұл пончиктердің ерекшелігі - олардың кішігірім мөлшері және оларды сироппен толтыруға болатындығы: 2 кесе көкнәр тұқымы, 1 стакан сүт, 3/4 кесе бал, 1 шай қасық үгітілген лимон қабығы, 1/2 кесе мейіз. Салманы дайындау : Салмаға арналған көкнәрді қайнаған сумен күйдіріңіз, содан кейін оны ет тартқыштан өткізіңіз немесе ерітіндіге салып езіңіз. Сүт пен балмен араластырып, баяу отта қайнатыңыз, қоюланғанша жиі араластырыңыз. Қабықты, күйдірілген мейізді қосып, араластырыңыз. Тоңазытқышқа салыңыз. Ашытқыны жылы суға ерітіп, сүтке құйыңыз. Бір кесе ұн, қант, тұз қосыңыз. Қоспаны әр уақытта шайқап, бір-бірден жұмыртқа қосыңыз. Шайқауды жалғастыра отырып, сары майды қосыңыз. Ұнның қалған бөлігін салып, қамыр илейміз, бірнеше минут илейміз, сосын ыдысқа салып, сүлгімен жауып, жылы жерге қоямыз. Қамырдың көлемі екі еселенуі керек. Қамырды ұн себілген тақтаға жайып, 5 минут илеңіз. Қамырды екіге бөліп, әр бөлігін қалыңдығы 0,5 см-ге дейін жайып, дөңгелектері мен төртбұрыштарын қиып, әрқайсысының үстіне салмасын салып, үшбұрышты пирогтарды қалыптаңыз. Пирогтарды майланған пісірме табаққа салыңыз да, көлемі екі еселенгенше көтерілуге қалдырыңыз. Көпіртілген сарысымен щеткамен сүртіңіз және аздап қызарғанша орташа отта 25 минут пісіріңіз.